Vakcinacija protiv sezonskog gripa

Nazad

Kao i svake godine MediGroup omogućava svojim klijentima vakcinaciju protiv sezonskog gripa u svim domovima zdravlja MediGroup-e: Domu zdravlja Jedro, Domu zdravlja Dr Ristić, Domu zdravlja Dr Ristić Banovo brdo i Domu zdravlja Bulevar. Za firme i kompanije je obezbeđena i posebna pogodnost dolaska tima lekara i medicinskih tehničara MediGroup-e, koji bi obavili vakcinaciju zaposlenih u prostorijama radne organizacije.

Vakcinaciju treba započeti u periodu jeseni, u oktobru i novembru, da bi u vremenu nastanka epidemije naš organizam bio spreman za odbranu. Važno je napomenuti da je za stvaranje zaštite organizma od gripa potrebno oko 3 nedelje i da svake godine ovaj virus napadne do 15% svetske populacije. Virus gripa se vrlo lako i brzo prenosi sa osobe na osobu, u jesenjem i zimskom periodu kada se više boravi u zatvorenom prostoru. Pravovremeno vakcinisanje sprečava epidemiju gripa i dodatne zdravstvene komplikacije. Posebno ugrožene grupe za oboljevanje su ljudi koji u svom poslu dolaze u kontakt sa većim brojem ljudi, starija populacija, hronični bolesnici kao i deca predškolskog i školskog uzrasta.

U našim domovima zdravlja u upotrebi je proverena, bezbedna vakcina, dobre podnošljivosti kojom godinama unazad vakcinišemo naše pacijente: Vaxigrip, proizvođača Sanofi Pasteur. Cena vakcinacije je 1100 dinara. U cenu je uključena lekarska konsultacija pred vakcinaciju, vakcina i aplikacija.