Mezoterapija

Nazad

Osim vidljivih estetskih rezultata u podmlađivanju kože lica, vrata i dekoltea, ovaj medicinski tretman uspešno rešava probleme sa celulitom, a topi i masne naslage tamo gde ne pomažu ni dijeta ni vežbe

MEZOTERAPIJA je savremena neinvazivna medicinska metoda kojom se male količine koktela (vitamina, minerala, prirodnih ekstrakta, amino kiselina...) unose u mezoderm (srednji sloj kože). Mezoterapiju je 1952. godine u Francuskoj prvi primenio doktor Mišel Pistor. A, danas mezoterapija, u mnogim zemljama, pripada tradicionalnoj medicini i koristi se u neurologiji, ginekologiji, dermatologiji, kao i estetskoj medicini.

Ipak, najčešća primena mezoterapije je upravo u rešavanju estetskih problema.
Tretiraju se problematični delovi tela precizno određenim koktelima (po priznatim protokolima) u zavisnosti od potreba pacijenta i procene lekara nakon pregleda.
Unose se male količine supstanci u lokalizovana područja , a broj tretmana zavisi od stanja tretirane regije i rezultata koji želimo postići.

Primenom mezoterapije na licu tretiraju se problemi na koži koji su posledica starenja, stresa i nezdravih životnih navika kao što su bore na licu, opuštena, dehidrirana i umorna koža lica, vrata i dekoltea. Šta će se primeniti određuje se individualno, prema stanju kože koja se tretira, mestu i efektu koji se želi postići. Potrebno je nekoliko tretmana za svežiji, odmorniji i mlađi izgled, uz naknadno održavanje. Može se raditi i ženama i muškarcima, kako mladim osobama, tako i onima od 60 i više godina.

Mezoterapija se uspešno kombinuje sa mnogim metodama estetske medicine kao što su hemijski piling, hijaluronski fileri... Lekar će Vas obavestiti o vremenskom periodu koji mora da protekne između primene dve metode.

Mezoterapija se primenjuje i kod smanjivanja lokalizovanih masnih naslaga. Naime, svedoci smo da i pored dijete, upornog i intezivnog vežbanja, i kada dostignemo željenu telesnu težinu, nije moguće skinuti višak kilograma sa određenih delova našeg tela. Mezoterapijom se direktno unosi koktel u kritične regije tela, upravo one čiji obim želimo da smanjimo (stomak, kolena, butine, sedalna regija...). Uneti kokteli pomažu razgradnji masnog tkiva, proces je spor i bez opterećenja za organizam, a efekti na smanjenje obima se vrlo brzo vide po započinjanju tretmana.

Ovakav tretman ima puno prednosti u odnosu na druge metode smanjivanja obima. Skida se tamo gde je baš potrebno, istovremeno otklanjajući i celulit u regijama koje se tretiraju, a sama metoda je bezbolna.

Poznato je i da se više od 90 odsto žena bori sa neprijateljem lepe i zategnute kože - celulitom. Za njegov nastanak zaslužni su genetika, ishrana, fizička neaktivnost, stres ... A, već poznata rizična mesta za pojavu celulita – butine, sedalna regija, kolena... mogu se tretirati mezoterapijskim koktelima. Mezoterapija u lečenju celulita je jedna od uspešnijih metoda i primenjuje se u mnogim zemljama već više godina.

Mezoterapija - akcijska ponuda

Nakon pregleda i određivanja regije tela koju će tretirati, lekar individualno određen koktel unosi u problematični deo tela. Koliko tretmana će biti potrebno zavisi od stanja zahvaćene regije. Svakako bi bilo veoma korisno da se pomenuti tretmani redovno kombinuju sa drugim metodama kao što je ručna masaža, fizička aktivnost i korekcija ishrane.

Lekar koji sprovodi mezoterapiju uputiće Vas kada je potrebno da idete na masažu, koje i kada fizičke aktivnosti da sprovedete, kako da se hranite na pravilan način. Da bi spremni i doterani dočekali leto poželjno je bar četiri do šest meseci ranije započeti sa tretmanima.

I, na kraju savet, koji valja uvek ponoviti: I pošto završite sa tretmanima, zadovoljni rezultatima, morate misliti na svoje telo, negovati ga i održavati postignuto.

dr Milica Krstić specijalista fizikalne medicine

I RUKE NAS ODAJU

Mezoterapija se može primeniti i za lepši izgled ruku. Efekat je momentalno vidljiv, tako da se ovaj tretman preporučuje i neposredno pred važne događaje, kao što je venčanje, važne prezentacije i slično. Posle tretmana nisu vidljivi nikakvi znaci iritacije, čak ni crvenilo.

OTKLANJA UMOR

Mezoterapijom se poboljšava i izgled i kvalitet kože. Vraća joj se izgubljeni tonus, otklanjanja umorni izgled i postiže prirodna hidratacija. Unošenjem posebno određenih koktela koži se jednostavno daje sve ono što joj nedostaje, a sam metod je bezbolan za pacijenta.